dilluns, 27 de desembre del 2010

Clic Prat 2010

Guanyadors Clic Prat 2010. D´esquerra a dreta: José Luís Gómez, Queralt Miró, Eric Lasheras y Juan David Cermerón

Un any més, dins d´el marc de la Festa Major del Prat de Llobregat, ha tingut lloc el concurs de fotografia Clic Prat, que aquest any ha arribat a la seva vuitena edició. Organitzat per l'Agrupació Fotogràfica Prat i el Centre Cívic Jardins de la Pau, aquest any ha coincidit, a més, amb la Foto festa 2010, dedicada al món de la fotografia, que ha comptat amb xerrades, tallers per a adults i nens, i exposicions. De les gairebé 200 fotografies presentades al concurs s'han seleccionat 48, que seran exposades a la primera planta del Centre Cívic Jardins de la Pau, des del dia 17 d'octubre fins al 12 de novembre.

El lliurament de premis va tenir lloc diumenge passat, 17 d'octubre, a la mateixa sala de exposicions, i va tenir com a guanyadors a:
Categoria a partir de 17 anys:
- Primer premi, dotat amb 150 €, per Juan David Cermerón.
- Segon premi, dotat amb 100 €, per a José Luis Gómez.
Categoria fins a 16 anys:
- Primer premi, dotat amb lot fotogràfic, per Eric Lasheras.
- Segon premi, dotat amb lot fotogràfic, per Queralt Miró.
La categoria fins a 10 anys ha estat declarada deserta, en no haver-se presentat concursants.

El jurat nomenat per a l'ocasió estava compost per personal del Departament de Cultura de l'Ajuntament del Prat, membres del Centre Cívic Jardins de la Pau i socis de l'Agrupació Fotogràfica Prat. En aquesta edició, el concurs fotogràfic ha comptat amb l'aportació de 26 participants, i la qualitat de les obres presentades, al meu parer, és notablement superior a la d'edicions passades.

D'altra banda, cal destacar que el repartiment de premis ha estat molt similar al de l'any passat: A la categoria de fins a 16 anys, Eric Lasheras i Queralt Miró, repeteixen premi i oposició; mentre que a la categoria a partir de 17 anys, torna a guanyar Juan David Cermerón. La novetat, ve de la mà de José Luis Gómez, segon premi en categoria d'adults i de Sandra Narvascuez que, tot i no haver obtingut cap guardó, ha aconseguit col.locar a l'exposició ni més ni menys que 6 fotografies. Les fotos seleccionades poden ser vistes a la web: www.flickr.com/photos/28294517 @N08/sets/72157625002061918,

D'altra banda volia aprofitar per fer una sèrie de suggeriments relacionades amb el concurs Clic Prat que crec que podrien arribar a ser útils per a properes edicions:
1. Tots els premis haurien de comptar amb un trofeu acreditatiu.
2. Podria instaurar-se un tercer premi a les categories a partir de 10 anys i anul.lar la categoria de menors, si no té concursants.
3. Els premis corresponents a categories inferiors podrien consistir en un val per a un comerç del Prat, en lloc d'una cistella de productes. D'aquesta manera, el guanyador podria aprofitar-lo en allò que més "necessités".
4. Crec que les fotografies seleccionades i guanyadores no estan prou aprofitades. S'haurien d'utilitzar per a activitats relacionades amb el municipi: cartells, webs, fullets, postals ...
5. Considero que és injust que totes les fotografies exposades quedin en poder de l'organització a canvi de res. Hauria d'haver un premi, encara que fos mínim, a totes les fotografies seleccionades que no hagin obtingut premi en el certamen (si més no, un diploma). En cas contrari, caldrà pensar-s'ho dues vegades a l'hora de renunciar a les teves millors imatges.
Per finalitzar, volia agrair als socis de l'Agrupació Fotogràfica Prat i al personal del Centre Cívic Jardins de la Pau la seva col.laboració desinteressada en aquest tipus d'esdeveniments i felicitar-los per haver sabut mantenir en secret, fins a l'últim moment, el veredicte d'aquest certamen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada